Türkiye 11 Marttan beri corona salgını ile uğraşıyor ve okulların 30 Nisan'a kadar uzatılmasından sonra özellikle son sınıf üniversite öğrencileri ne zaman okula gideceklerini, vize ile finalin ne zaman yapılacağını ve okulların kapanış tarihinin uzayıp uzamayacağını merak etmeye başlamış olup Yükseköğretim Kurulu YÖK tarafından vize ile final sistemine yönelik çok önemli bir bilgi paylaşıldı.

YÖK: Üniversiteler Karar Verecek

Okulların 30 Nisan'a kadar tatil edilmesi Sağlık Bakanlığınca istendi ve YÖK tarafından kabul edildi. Öğrencilerin okullarının uzamaması ve mağduriyeti yaşamaması için Yükseöğretim Kurulu YÖK sınavların yapılması, nasıl yapılacağı ya da yapılmaması gibi konuları üniversitelere bıraktı. Buna göre vize ile final sınavlarının uygulanması ve nasıl uygulanacağına dair son karar üniversiteler tarafından verilecektir.

Online Sınav Yapılacak

Üniversiteler vize ile final sisteminin yapılıp yapılmaması, ödev usulü yapılması ya da online usül yapılması gibi konuları kendi beliryecek olup Anadolu Üniversitesi tarafından öğrencilere gönderilen mesaja bakıldığında üniversitenin tüm bölümler ya da bazı bölümler için vize sınavını online olarak yapılması uygun bulundu. Öğrencilerin belirlenen tarihe kadar laptop ve internet temini etmesi istenirken verilen tarih ve saatte online olarak sınav yapılacağı, öğrencilerin sınavı internet üzerinden çözerek sisteme yükleyeceği öğrenildi. Vize ile final sistemi üniversiteden üniversiteye göre değişecek olup öğrencilerin mutlaka eğitim gördükleri okulların duyurular bölümünü incelemesi gerekmektedir. Çünkü üniversiteler vize ile final sistemini, tarihini değiştirebilir.