Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ek ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğretmenler, MEB okullarında okulların tatil edilip uzaktan eğitime geçiş yapılması nedeniyle ek ders hesaplaması yapılamadığından bir maaş alamadılar. Yaklaşık 100 bin öğretmen’e Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan umutlandıran bir açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk Televizyonlarına katıldığı programda gündeme dair pek çok konuda açıklama geldi. "Maliye Bakanlığımızla birlikte çalışıyoruz. Yakın zamanda bir açıklama gelecek.”dedi.

20 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI;

Diğer bir açıklamada 2020 yılında 20 Bin ek öğretmen atamaların ne zaman yapılacağına dair oldu. Eğitim fakültelerinden mezun olan, Formasyon sertifika belgesine sahip olan mezunlar yeni atama takvimini merak etmekte. Bu konuda Bakan Selçuk “Onun ilgili de çalışıyoruz, çok uzatmadan kısa bir süre içinde açıklama yapacağız.” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NASIL HESAPLANIYOR!

Ücretli öğretmenlerin maaşları nasıl hesaplanıyor? Haftalık Ders saati 17 Tl üzerinden hesaplama yapılıyor. Buna göre öğretmenler ayda 120 saate derse girebiliyor. Bu bağlamda neredeyse asgari ücret düzeyinde maaş hakları bulunuyor. Sözleşme ve kadro olmadığından resmi tatillerde yaz tatillerinde maaş hakları bulunmuyor. Ek ders hesaplamaları çalışanların bulundukları MEB İl Müdürlüklerinden yapılıyor ve her ayın 15’ine kadar ödemeler hesaplara yapılıyor.