Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde gündemi değerlendirmek için katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Gündem başlıkları hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TEOG'a karşı olduğunu belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve dün yapılan açıklama ile bu sene TEOG'un yapılmayacağı, uygulanmayacağı belirtilerek TEOG sınavının kaldırıldığı söylendi. Buna göre milyonlarca veli ve öğrenci TEOG'un yerine hangi sistemin geleceği ve liselere geçiş nasıl olacak sorusunun yanıtını aramaktaydı.

LİSELERE GEÇİŞ YÖNTEMİ

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığının en çok şu sistem üzerinde durduğu iddia ediliyor. Derslerin de başarılı olan il geneli %5'lik öğrenci TEOG'un adı değiştirilerek performans belirleme amaçlı farklı bir sınava girecek ve aldıkları puan ile fen lisesi, anadolu lisesi, sosyal bilimler lisesi vb. gibi liselere yerleşecek.

İl de bulunan diğer %95 öğrenci ise yıl sonunda ki başarı puanına göre ilgili liselere başvurularını yapacak. Başvuruların alınmasından sonra her lise belirli kontenjanlar dahilinde ortalaması en yüksek öğrenciden en aşağı öğrenciye kadar yerleştirmelerini yapacak. Tabi bu şu anda sadece bir yöntemdir yani henüz konu bakanlar kurulunda konuşulmadı ve sistem belirlenmedi.

TEOG KALDIRILDI HABERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
TEOG DAHİL TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ