Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene ortaöğretim öğrencileri için TEOG sınavı yapılmaktadır. Bu sınav ile öğrencilerin başarısı ölçülmekte ve öğrenciye yaptığı doğrulara göre bir puan verilmektedir. Daha sonra öğrencide aldığı TEOG sınav sonucuna göre liselere yerleşmektedir.

Ancak bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarad bulundu ve TEOG'u doğru bulmadığını kaldırılması gerektiği konusunda açıklama yaptı. Peki gerçekten TEOG kaldırılacak mı, TEOG kaldırılırsa yerine hangi sınav gelecek, liselere geçiş nasıl olacak.

TEOG KALKACAK MI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı televizyon programında TEOG sınavını doğru bulmadığına dair önemli açıklamalar yaptı. TEOG'un çocukları olumsuz yönde etkilediği ve gençlerin daha çok sporsal sanatsal alanlara yönlendirilmesi söylendi. Peki TEOG kalkacak mı?

TEOG'un kalkması için aylardır çalışmalar yapıldığı öğrenildi yani büyük ihtimal ile TEOG'un kaldırılması bekleniyor. Peki TEOG kalkarsa liselere geçiş nasıl olacak.

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

TEOG sınavı kaldırılırsa liselere geçiş sisteminin nasıl olacağı büyük bir merak ile bekleniyor. Şu anda konu hakkında resmi bir açıklama yok fakat öğrencilerin yıl sonu başarısı, sanatsal ve sporsal alanlardaki başarılarına göre liselere geçiş yapması beklenmektedir. Tabi bu konuda net bir bilgi yok çünkü kademeli geçişlerinde yapılabileceği söylenmektedir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim