ÖSYM tarafından milyonlarca öğrenci ve öğretmenin merakla beklediği Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (YKS) için tarihler açıklandı. Yapılan açıklama dahilinde ÖSYM tarafından uygulanacak tüm sınavların sonuç açıklanma ve sınav tarihleri de netlik kazanmış oldu. ÖSYM yayımladığı takvimde YKS sınavı ve sonuç açıklama tarihinin yanı sıra, KPSS alan sınavları, YDS, DGS, ALES E-YDS gibi sınavların takvimini de açıkladı. ÖSYM tarafından uygulanacak tüm sınav takvimine ulaşmak ve sonuç açıklanma tarihlerini öğrenmek için buraya TIKLAYINIZ.

YKS sınav ve sonuç açıklanma tarihleri belli oldu

Milyonlarca adayı yakından ilgilendiren Yüksek Öğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı (YKS) sınav uygulama tarihi ve sonuç açıklama tarihi belli oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada YKS sınavının uygulama tarihi 1. oturum ve 2. oturum olarak 15.06.2019 ve 16.06.2019 olarak aktarıldı. Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının katılımıyla sağlanacak bu sınavda, adaylar en yüksek puanları almak için 2 farklı oturumda birbiriyle yarışacaklar. Üniversiteye geçiş için son derece önemli olan ve öğrencilerin yıllar yılı çalışmalarıyla sonuç alacakları bu sınavın sonuçları ise kamuoyuna 18.07.2019 tarihinde aktarılmış olacak. Büyük bir katılımın olacağı YKS için adaylar başvurularını 12.02.2019  06.03.2019 tarihleri arasında ilgili koşullara uygunluk sağlayarak ÖSYM aracılığıyla gerçekleştirebileceklerdir.

ÖSYM YKS takvimi hakkında öğrenci ve velilerin düşünceleri neler?

Yoğun katılım ve büyük bir heyecanın söz konusu olduğu YKS için sınav takvimi, başvuru tarihleri ve sonuç açıklanma tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yayımlanan bu vaktim hakkında öğrenci, veliler ve öğretmenlerimizin görüşleri neler? Takvimdeki planlamayı doğru buluyor musunuz? 2019 yılı ÖSYM takvimine yönelik düşüncelerinizi bizlere yorumlar kısmından ulaştırabilirsiniz...