Çocuğunu özel okula göndermeye karar veren veliler, 2019 ve 2020 eğitim öğretim döneminde Mart ayı itibari ile Dünya genelini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle eğitimlere ara verildi. Mart ayından itibaren pek çok özel okulda dahil Milli Eğitim Bakanlığı EBA tv üzerinden uzaktan eğitim sistemine geçiş yaptı. Özel okullarda eğitimlerin yüz yüze yapılamaması nedeniyle ücret iadeleri başvuruları yapıladı. Tartışma konusu olan özel okulu ücreti nasıl geri alınabilir sorusuna uzmanlar tüketici hakem heyetlerini adres gösterdi. Tüketici Hakem Heyetinden bir karar çıktı. 

Özel okula yapılan ödemelerde önemli bir gelişme yaşandı. Kayseri ilinde para iade talebini özel okuldan isteyen velinin isteği kabul edilmedi. Bunun üzerinde tüketici hakem heyetine başvuru yapıldı. THK veliyi haklı bularak yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitim aynı değil dedi ve özel okula ödenen ücretin geri iade edilmesini istedi.

HAKSIZ KAZANÇ SAYILDI;

3 aylık dönemde okulun açılmadığı ve eğitimin verilmediği için alınan paranın haksız kazanç olduğu ifade edildi. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin özel okulun aldığı paranın da haksız kazanç olduğunu ifade etti. Heyetin verdiği karara göre özel okul ile yapılan sözleşmede yüz yüze eğitimin esaslı unsur olduğunu, bire bir eğitim ile uzaktan eğitimin bire bir aynı verimi ve karılığı karşılacağı konusunda netlik olmadığını ifade etti. Heyet 7 Bin 500 tl ücretin geri iadesine karar verildi.