Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 26 Temmuz 2017 tarihine kadar alınan üniversite tercih sonuçları yaklaşık iki hafta sonra 8 Ağustos 2017 tarihinde açıklandı. Müjdeli haberler milyonlarca adaya verildi ve adayların hemen ÖSYM'nin internet sitesinden nereleri kazandığına baktı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün çok önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile bin 110 adayın kazandığı üniversitenin değiştiği belirtilirken, bin 628 adayın ise yeniden yerleştiği belirtildi. Toplam 2 bin 738 adayın üniversite tercih sonuçları değişmiş oldu.

ÖSYM ÖZÜR DİLEDİ!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün yapılan açıklama da öğrenciler ve velilerden özür dilenerek üniversite tercih sonuçlarında ufak hatalar yapıldığı ve hatalar nedeni ile bazı adayların kazandığı üniversitelerde değişiklik yapıldığı, bazı adayların ise yeniden yerleştirme işlemlerinin yapıldığı belirtildi.

Türkiye geneli yapılan değişikliklere göre bin 110 adayın kazandığı üniversite ve bölümlerinde değişiklik yapıldığı, bin 628 adayın ise yeniden yerleştirildiği belirtildi. Toplam ise 2 bin 738 adayın üniversite tercih sonuçlarında değişiklik yapıldığı belirtildi.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ