Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Bu sınavdan 180 baraj puanı ve üzeri alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı başvurularını yapabilmektedir. Şu anda halen LYS başvuruları sürmektedir.

ÖSYM Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi de adaylara videolu kamu spotu uyarıları yapmış ve YGS adayları ile aileleri bilinçlendirmeye çalışmıştı. Aynı durumunda Lisans Yerleştirme Sınavı içinde yapılması beklenirken sonunda beklenen önemli duyuru yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi LYS'ye girecek olan adaylara kamu spotu aracılığı ile önemli uyarı yaptı.

LYS Kamu Spotu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanmış olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kamu spotu hazırlandı ve hazırlanan kamu spotu bugün kamuoyuna duyuruldu. Buna göre öğrenciler ve ailelerin LYS hakkında bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Kamu Spotu'nda sınavların ne zaman yapılacağı başvuru oturumlarının ücreti ve sınav hakkında bilgiler verilerek adayların sınavlarda yanlarında getirmesi gerektiği kimlik, sınav giriş belgesi vb. gibi detaylar da belirtilmiştir.

Eğer sizlerde Yükseköğretime Geçiş Sınavından 180 ve üzeri baraj puanınızı aldınız ve LYS başvurunuzu yaptınız ya da yapacak iseniz mutlaka ÖSYM tarafından hazırlanan kamu spotu incelemeniz gerekmektedir.
 
LYS HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
LYS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ