Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile her sene farklı adaylar için sınavlar yapılmakta ve bu sınavlara toplam milyonlarca kişi katılmaktadır. Öyle ki her sene tüm sınavlar dahil neredeyse 7 - 8 milyona yakın kişi sınava girmektedir. En çok rağbet gören sınavlardan bir tanesi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olarak bilinen YDS'dir.

Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılmakta lan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS'ye adaylar büyük ilgi göstermekteydi ve normal şartlarda YDS sınavı her sene iki kere yapılmakta ve adaylar yılda iki kere düzenlenen bu sınava istediği tarihte katılım gösterebilmekteydi. Yeni alınan karar ile bu sayı artırıldı.

YILDA 3 KERE YAPILACAK!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Mahmut Özer tarafından yapılan resmi açıklama da normalde yılda iki kere yapılmakta olan Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS'nin bu sene üç kere düzenleneceği belirtilirken hangi tarihlerde yapılacağına ilişkin de bilgi verildi.

Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Mahmut Özer tarafından yapılan duyuruda önümüzdeki sene yani 2019 yılından itibaren ise Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS'nin yılda dört kez yapılmasının planlandığı söylendi. Yani her sene bu sınavın daha fazla yapılması için çaba sarf edileceği görülüyor çünkü adaylar YDS sınavına yoğun ilgi göstermektedir.