Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından 19 Eylül 2019 tarihi itibari ile yayımlanmış olan duyuruya göre 2019 yılı için  geçtğiğimiz günlerde yapılmış olan YKS ek yerleştirme için sonuçları açıkladı. Adaylar ilgili sonuçlara 19 Eylül 2019 tarihi saat 14:45 itibari ile ÖSYM resmi internet adresi üzerinden ulaşabilecekler.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI:

ÖSYM üzerinden YKS ek yerleştirme sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

Sonuçları sorgulamak için Buraya Tıklayınız.

KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK!

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, Üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-3)

En Küçük ve En Büyük Puanlar (TABLO-4)