Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lise mezunu öğrencilerine her sene düzenli olarak belirlenen tarihlerde üniversite sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlara son yılların verisine bakıldığında 2 milyon civarı öğrencinin girdiği görülmektedir.

Uzun süredir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lise mezunu adaylarına Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS ve Lisans Yerleştirme Sınavı LYS düzenlenmekteydi. Ancak bu sene alınan karar ile üniversite sınavının değiştirilmesi kararlaştırıldı ve adayların artık Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS'ye girecekleri belirtildi.

YKS SIKÇA SORULAN SORULAR DUYURUSU!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından adayların bu sene ilk kez girmesi sebebinden dolayı Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkında sıkça sorulan sorular kılavuzunun yayımladı. Buna göre adayların akıllarına gelen ve ÖSYM'ye ilettikleri 71 sorunun cevabı verildi.

Eğer sizinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkında aklınızda her hangi bir soru bulunuyorsa hemen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan 71 soruda Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS hakkında sıkça sorulan sorular kılavuzuna bakabilirsiniz. Aşağı bölüme kılavuzu ekliyoruz.

71 SORUDA YKS KILAVUZU BURADA