2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi koronavirüs salgını nedeniyle yüz yüze eğitimden daha çok uzaktan eğitim modeli ile işbirliğinde devam edecek. Yüksek öğrenim Kurumu tarafından açıklanan tavsiye kararının ardından 100'den fazla kamu ve vakıf üniversitelerinde bahar dönemi uzaktan eğitimler ile devam edecek. Tıp Fakültelerinde eczacılık Fakülteleri için bazı üniversiteler yüz yüze ders duyurusu yaptı. Peki MEB okullar ne zaman açılacak ve yüz yüze eğitimler nasıl yapılacak? Koronavirüs önlemlerine ait detaylar şu şekilde olacak. 

21 Eylül 2020 tarihi ile 25 Eylül 2020 tarihi haftasında uyum eğitimi kapsamında ana okulları ile ilkokul 1. sınıfların yüz yüze eğitimleri okulların fiziki durumlarına göre yapılacak. Hangi gün ders olacağı okullar tarafından duyurulacak. Fiziki mesafenin koronavirüsün yayılmasına önlem olarak fiziki koşullara göre düzenlenecek. Öğrenciler gruplara ayrılabilecek. Farklı günlerde eğitimler olabilecek. Velilerin isteğine bağlı olarak eğitim verilecek. Okul öncesi eğitimler için günlük 5 ders üzerinden 30 dakikalık dersler şeklinde bir plan hazırlandı.

2. hafta uyum eğitimlerinde ise etkinlikler yine 5 ders ve 30 dakika olacak. Öğrenciler için hazırlanan programlarda kazanım gelişim alanları gösterge ve kavram gibi unsurlar ile öğretmenler tarafından hazırlanarak ele alınacak. İlkokul birinci sınıfların eğitimleri de aynı şekilde 5 ders ve 30 dakika olacak. 10 dakika dinlenme olacak. 

İşte Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitimlerin birlikte devam etmesinde yüz yüze eğitim kararı;

Açıklanan 3 aşamalı plana göre 21 Eylül tarihind yüz yüze eğitimlerin başlamasının ardından 3 haftalık koronavirüs vaka sayıları seyredilecek.

1. AŞAMADA; ilkokul 1. sınıflar ve okul öncesi sınıflar haftada bir gün eğitime başlayacak.

2. AŞAMDA; Verilerin değerlendirilmesinin ardından vakada düşüş olur yada artış olmaz ise 2. ve 8. sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak. 

3. AŞAMADA İSE 21 günlük vaka sayılarının durumuna göre 12. sınıflara eğitimler başlayacak.