Milli Eğitim Bakanlığında bilindiği üzere bir çok kademede okullar açıldı. Çocuklar hafta içi iki gün normal derslere haftada bir gün hafta sonu ise kursa gitmekte olup köy okullarında ise okullar haftanın her günü açıktır. Buna göre okullar kapanacak mı yankıları konuşulurken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu ve Avrupa'daki durumlar ile kıyaslamalar yaptı.

Çocuklar Daha Az Bulaştırıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer "Çocukların okullarda maske takma kurallarına uyduklarını, öğretmenlerin de dikkatli olduğunu biliyoruz. Küçük çocuklar hiç şikayetleri olmazsa etraflarına çok az bulaştırıyorlar." açıklamasını yaptı.

DSÖ Okullar İçin Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Tezer  "Şu ana kadar veriler çok etkili bir bulaş olmadığı yönünde; ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. Mutlaka kurallara uymamız gerekiyor. Tüm Avrupa'da okullar şu an kapatılmış durumda değil ve Dünya Sağlık Örgütü de en son okulların kapatılmasının gündeme alınmasını söylüyor" açıklamasında bulundu. Buna göre ekstrem şartlar olmadığı sürece okulların açık kalacağına yönelik yorum çıkartılabilmekte olup şu an için okullardaki virüs oranları ve virüsün yayılma hızı kontrol altına alınmış durumda olup Sağlık Bakanlığı sık sık öğretmenlere konu hakkında bilgi vermekte ve öğretmenleri filyasyon ekiplerinde de görevlendirmektedir.