Okullar açılacak mı öğrenci ve veliler ne düşünüyor ilk Anket açıklandı!

2019-2020 eğitim ve öğretim döneminin son yarıyılının büyük bir çoğunluğu uzaktan eğitim sistemi ile gerçekleştirilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen yeni tip virüsün en çok etkilediği alanlardan bir tanesi eğitim sektörü olmuştur. Dünya genelindeki ülkelerin pek çoğu uzaktan eğitim sistemi ile eğitimlerine devam ettiler.

Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hızlı alınan kararlar ile isabetli bir eğitim sistemine dönüş yapılarak vaka sayıları artmasına bağlı olarak TRT kanallarından Eba TV oluşturuldu. İlköğretim, ortaöğretim ve liselerde eğitim öğretim hem tv üzerinden, hem internet ortamından interaktif ve video dersler ile destekli bir şekilde devam etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların tatil olmasından sonra yaptığı açıklamaların tamamında koronavirüs vakalarının seyrine ilişkin olarak senaryoların hazır olduğunu açıkladı. Bu senaryolarda vakaların tamamen bitmesi halinde okulların nasıl açılacağı ve ne gibi önlemler alınacağı, vaka sayılarının Bin rakamlarının üzerinde seyretmesi ile birlikte nasıl bir eğitim sistemi ile 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemi başlatılacağı tek tek hazırlandığı ifade edildi.

İLK ANKET GELDİ;

Peki okullar açılacak mı? Ya da okullar açılmalı mı? Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin görüşleri  ve çalışmaları an bean basın mensupları ile paylaşılmaktadır. Öğrenci ve velilerin bu konudaki görüşleri ise merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu konuda araştırma şirketlerinden yeni bir anket geldi. Metropoll Araştırma Şirketinin yaptığı ankete göre katılımcılar Yüzde 63'ü okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde açılmasının sağlık koşulları nedeniyle güvenli bulmadıklarını ifade ettiği belirtildi.

İşin olsa  Sitesi olarak okuyucularımıza sormak istiyoruz!  Sizce 31 Ağustos 2020 tarihinde okullar açılmalı mı bu konudaki görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.