Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kadrolu öğretmenlere yapılan eğitim ödenekleri bu yıl için de belirlenmiş durumda. Ödeneğin tutarı Hakem Kurulu tarafından yapılan araştırmalar neticesinde belirlenirken, bu yıl için belirlenen rakam 1.210 lira. Ancak bu tutar üzerinden damga vergisi kesintisinden dolayı öğretmenlere ödenecek olan net tutar 1200 lira 82 kuruş olacak.

Bir sonraki yıl tutarı da belirlendi

Konu ile ilgili Eylül 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme bu konuya ilişkin tüm detayları açığa çıkartılırken, 2021 yılında bu tutarın 1250 TL olacağı belirtildi. Bu bakımdan bir sonraki yıl 40 TL’lik bir artış ile öğretmenlere eğitim ödeneği ödenmiş olacak. Kadrolu öğretmenlerin alabildiği bu ödenek, sözleşmeli öğretmen olan kişilere de verilecek. Ancak bu sözleşmeli öğretmenler için SGK kesintisi de bu tutar üzerinden kesilecek. Bu nedenle sözleşmeli öğretmenler 1200 TL yerine kesinti sonrasında 1032 TL alabilecek.

Kimler eğitim ödeneği alacak?

Öğretim yılına hazırlık ödeneği adı ile duyurulan bu ödenek, ilköğretimden liseye kadar tüm öğretmenleri kapsıyor. Bununla birlikte eğitim uzmanları, eğitim uzman yardımcıları, yöneticiler, okul İdaresi ve cezaevi gibi farklı yerlerde çalışan öğretmenleri de kapsıyor.

Eğitim ödeneği ne zaman ödenecek?

Eğitim ödeneklerinin ne zaman hesaba geçeceği ile ilgili uzun zamandan beri büyük bir bekleyiş bulunurken gelen son bilgiler doğrultusunda Eylül ayının ilk haftaları dahilinde ödeneklerin ödeneceği belirtildi. Bu bakımdan öğretmenler 21 Eylül'de açılacak okullar öncesinde, eğitim desteği olarak eğitim öğretim yılına hazır bir şekilde giriş yapabilir.