Ülkemiz de eğitim seviyesinin artması ve öğrencilerin eğitimi daha iyi alabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere hükümet konu hakkında çalışmalar yapmaya devam etmektedir. Bilindiği üzere önce ki yıllarda okul öncesi eğitim yok denecek kadar az seviyedeydi. Şu anda Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamasına göre okul öncesi eğitimin %50 seviyesine kadar artırıldığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklaması ile okul öncesi eğitimin yıllara göre zorunlu hale getirileceği belirtildi.

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklama ile 2023 hedefleri için eğitim konusunda da Türkiye'nin önemli adımlar atacağı belirtildi. Buna göre okul öncesi eğitimin kademeli olarak zorunlu hale getirilmesi ile %50'ye kadar çıkan okul öncesi eğitimin zorunlu hale getirilmesi ile öğretmen atamasının artması beklenmektedir.

Tüm branşlarda ki öğretmen atamasında bir artış olmayacaktır ancak okul öncesi eğitiminin zorunlu hale gelmesi ile okul öncesi öğretmenliği bölümünden mezun olan öğretmen adaylarının alım sayıları daha da artacaktır. İlgili haberin kamuoyuna duyurulması ile okul öncesi eğitim mezunları ve öğretim gören öğretmen adayları eğitimin zorunlu hale getirilecek olmasından oldukça memnun. Konu hakkında bilgi geldikçe aktaracağız.

TÜM EĞİTİM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ