Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir soru önergesine verdiği cevap ile MEB ne kadar öğretmen ihtiyacının bulunduğunu, 2018 yılında ne kadar öğretmen ataması planlandığını açıkladı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Meclise sunduğu iki ayrı soru önergesine göre, 2018 yılında atamamsı planlanan kaç kişi vardır? 2018 yılı itibari ile kamuda öğretmen açığı sayısı ne kadardır? Sorularının cevaplanması için soru önergesi verdiğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Gürer, yapılan soru önergesine cevap verildiğini belirtti. Buna göre MEB ne kadar öğretmen ataması yapacak. 2018 yılında öğretmen açığı ne kadar belli oldu.

2018 MEB ÖĞRETMEN İHTİYACI NE KADAR?

MEB öğretmen ihtiyacının 2018 yılı itibari ile 117 Bin 403 olduğu açıklandı. Sözleşmeli öğretmen atamalarında 5 bin öğretmenin ataması iiçn işlemlerin tamamlandığını, 11 Eylül tarihi itibari ile 2 Bin 142 öğretmen ataması yapıldığını açıkladı. Ayrıca 2018 yılında 117 Bin 403 öğretmen ihtiyacının bulunduğu açıklandı.

Öğretmen atamalarında öncelikli olarak sözleşmeli öğretmen olarak ihtiyacın giderilmeye çalışıldığını, ilgili mevzuat hükümlerine göre ek ders karşılığı öğretmen alımları yapılarak öğretmen görevlendirildiği belirtildi.

İŞİN OLSA