15 Temmuz'da kalkışılan darbe girişimi ile hükümet partisi ve muhalefet partileri birlikte hareket ederek pek çok konuda değişiklik yaptı. Buna göre polis kolejlerinin kapatıldığı gibi askeri liselerde kapatıldı. Bundan sonra adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavları katılması bu sınavlardan yüksek puan elde ettikten sonra Milli Savunma Üniversitesine kayıt yaptırması gerekmektedir. Adaylar bu üniversite aracılığı ile eğitim görmeye başlayacak olup eğitimlerinin sona ermesi ile Astsubay be Subay olarak görevlerine başlayacak. Milli Savunma Üniversitesi alınan karar ile bu sene kurulmuş olup faaliyetlerine 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren başlayacak. Peki Subay ve Astsubay adayı yetiştirecek olan Milli Savunma Üniversitesinin rektörü kim? İşte o isim.

Cumhurbaşkanlığından Rektör Atama Açıklaması

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Erhan Afyoncu'nun getirildiği duyuruldu.

Buna göre Prof. Erhan Afyoncu'nun Rektörlüğünde Milli Savunma Üniversitesi 1 Ocak 2017 tarihi ile Subay ve Astsubay yetiştirmeye başlayacak olup ilk alımlar 500 Subay ve 3 Bin Subay adayı olarak yapılacak. Söz konusu adaylar 2017 tarihinde eğitimlere başlayacak olup bu adayların lise ve üniversite mezunları olacağı söyleniyor. Eğitimlerin başlamasına oldukça az bir süre kalmış olup kadro ve detaylar hakkında yakın zamanda açıklama yapılması beklenmektedir.