Cumhurbaşkanlığı Koronavirüs tedbirleri kapsamında spor müsabakaları seyircisiz oynanacak, Üniversiteler 3 hafta eğitime ara verecek. 16 Mart tarihinden geçerli olmak üzere bir hafta okullar olmayacak. Son olarak 26 mart tarihinden itibaren MEB uzaktan eğitim evden eğitim verecek. İlk kez uygulanacak olan sistemin detayları öğrenciler ve veliler tarafından çok merak ediliyor. Detaylar şu şekilde olacak.

YAPILAN AÇIKLAMA!

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim kalın açıklamasında Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler" dedi. Bu konudaki detayların aktarılması için 20:30'da MEB Bakanı Ziya Selçuk kameralar karşısına geçecek. Yapacağı açıklamaları an bean aktaracağız.

UZAKTAN EĞİTİME NASIL BAĞLANILACAK?

Uzaktan evden eğitim için sanal sınıflar oluşturulması ve öğrencilerin evlerden bu sisteme erişmesi sağlanacak. uzaktan eğitim veren üniversiteler tarafından uygulanan eğitim modeli lise, ortaöğretim ve ilköğretim okullarında da uygulanacak. MEB e-okul yönetim bilgi sistemi ile e-okul sistemine öğrencilerin ve verilerin giriş yapabilmeleri için şifreler tanımlanmıştı. Veliler okula devam eden öğrenciler için pek çok konuda bu sistem üzerinden detaylı bilgilere erişebiliyorlar. Bakan Selçuk'un yapacağı basın açıklamasında bu sistemi nasıl kullanılacağının detayları ayrıntılı olarak aktarılacak. Bu konudaki gelişmeleri de aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA