Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin öğretmen alımı mülakat sonuçları beli oldu.

MEB mülakat sonuçlarında kazanan adayların belli olmasının ardından adaylar yakın bir zaman içerisinde tercih yapacaklar. Tercih tarihleri ile tercih sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu.

Öğretmen adayları mülakat sonuçlarını e-devlet üzerinden T.C. Kimlik ve e-devlet şifresi ile öğrenebilecekler. Mülakat sonuç sorulama ekranı içi tıklayın

Diğer yandan mülakat sonuçlarında kazanan adaylar için yakın zaman içerisinde tercih alınmaya başlanacak. Tercihler 9 Mart ile 13 Mart 2020 tarihleri arasında alınacak. MEB tercih sonuçları 18 Mart 2020 tarihinde açıklanacak.

Ayrıca mülakat sonuçlarına itirazlar için 26-28 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılabilecek. İtiraz sonuçları 6 Mart 2020 tarihinde açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarına göre 60 ve üstü alan adaylar için elektronik ortamda tercihler alınacak. Adaylar tercihlerde en fazla 40 yer tercih edebilecek. Tercih yapan adaylar bu tercihleri MEB il ya da ilçedeki Müdürlüklerine onaylatmaları istenilecek. Tercihlerini onaylatan adaylar tercihlerinde değişiklik yapamayacaklar. Tercih dışındaki kurumlara atanmak isteyen adaylar en son sekmede bulunan tercih dışı eğitim kurumlarına atanmak istiyorum seçeneğini işaretleyebilecekler.

20 BİN EK ATAMA NE ZAMAN?

Mülakat sonuçlarının açıklanmasının ardından başarılı olamayan adaylar 20 bin ek atamanın ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda, 20 bin ek atama müjdesi vermişti. Bu alımların yaz tatili içerisinde alınarak, bir sonraki eğitim ve öğretim dönemine yetişmeleri bekleniyor. Bu alımlara başvuru yapmak için adayların;

657 sayılı DMK genel şartlarına sahip olmaları, kamu haklarından mahrum olmaması, Eğitim fakültelerinin öğretmenlik alanlarından mezun olması, yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olması, bölüm mezunu olanların formasyon belgesine sahip olması gerekli olacak. 2017-2018 yıllarında KPSS sınavlarından P10-P121-P120 puan türlerinden en az 50 ve üzeri puana sahip olması gerekli olacak.