Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 9 Şubat tarihinde sosyal medya üzerinden "Hazırız, yarını bekleyin" açıklaması yapmıştı. "Eğitimde Fırsat Adaleti" için yeni sürpriz için EBA bilişim sistemi müjdeleri geldi.

EBA platformu yeniden güncellendi ve öğrenci ile öğretmenler için daha kullanışlı bir hale getirildi. Eğitimde fırsat adaleti nasıl sağlanacak? EBA sisteminde öğrencilere belli bir puan sistemi getirilecek. Sistem üzerinden öğrenciler hangi konuda eksikliğini olduğunu öğrenecek. Yenilenen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve Akademik Destek programı tanıtımı gerçekleşti.

BAKAN SELÇUK MÜJDEYİ VERDİ;

Sosyal ve akademik birikimler, oyunlaştırma, basılı kitapları kare kodlarla kolay erişim, sürdürebilir sistemde; öğrenciler nereye giderlerse gitsinler puanları ve öğrencinin eski portfolyosu da sistemde olacak. Böylece de daha etkin ve verimli bir rehberlik sistemi oluşacak. Fiziki kitaplar sistem üzerinden de erişebilecek. Kitabın herhangi bir bölümünden aradığını kare kodu sayesinde arama yapabilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk eğitim fırsat adaleti konusunda yeni açıklamaları öğrencileri velileri ve öğretmenleri de heyecanlandırdı.

EBA'YA GİRİŞ NASIL YAPILACAK?

EBA siteminde öğretmen girişi, öğrenci girişi ile veli girişi ekranları bulunacak. Girişi için ana sayfada bulunan karekod ikonuna tıklamak ve kare kodu telefona okutarak giriş yapmak mümkün olacak. Ayrıca dil öğrenim portalı, siber güvenlik portalı ile okul öncesi portalı sistemlerine öğrenciler için çok geniş bir içerik havuzu oluşturuldu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA