Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca öğrenciye örgün eğitim vermekte olup imkanı olmayan, örgün eğitim ders aldığı liseden atılmış olan, yaşı büyük olan, zamanında okuyamamış olan adaylar için açıköğretim lisesi AÖL imkanını sunmaktadır. Bu sayede adaylar liseyi okumakta ve lise mezunu diplomasını alabilmektedir. Buna göre her sene olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığının açıköğretim lisesi AÖL için bu senede ikinci dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini duyurması beklenirken ilgili açıklama yapıldı ve yeni kayıt yaptırmak isteyenler hemde daha önce kaydı olup kaydını yenilmek isteyenler için tarihleri açıkladı.

YENİ KAYIT ve KAYIT YENİLEME TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan resmi duyuru ile açıköğretim lisesi AÖL için yeni kayıt tarihlerinin ikinci dönem için 6 Ocak 2020 ile 30 Ocak 2020 tarihleri arasında olacağı belirtildi. Yine daha önceden kaydı olup ikinci dönem içinde kayıt yenilemek isteyenlerinde 6 Ocak ile 30 Ocak tarihlerinde kayıt işlemlerini ilgili bürolarda yaptırması gerekmektedir.

İkinci dönem için açıköğretim lisesi kaydını yaptıran ya da yenileyen adaylar ders seçim işlemlerini ise Ocak ayının ilk haftası ile Şubat ayının ilk haftası arasında yaptırması gerekmektedir. Sınavlara girebilmek için adayların mutlaka ders seçim işlemlerini yaptırması gerekmektedir.