Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Seçme ve Değerlendirme sınav hizmetlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Milliyet'e önemli açıklamalar yaptı. Açıklamada önemli bazı değerlendirmelerde bulundu. Birçok adayın beklediği liselere giriş sınavı sonuçları açıklanma tarihi de belli oldu.

2021 Liselere Giriş Sınavı sonuç Tarihi Belli Oldu!

2021 LGS sınav sonuçlar 30 Haziran 2021 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarını öğrenen öğrencilerin Ortaöğretim kurumlarına geçiş, tercih ve yerleştirme kılavuzunu aynı gün öğrenebilecekleri müjdelendi. Ayrıca 3 yıldır herhangi bir soru iptalinin olmaması da büyük bir başarı olduğu ifade edildi. Bilindiği gibi sınav güvenliğini üst düzey tutan MEB dağıtıcıdan sınav heyetine ve uzmanlara süreç içerisinde herhangi bir iletişim olmayan ortamlarda 40 gün boyunca izole oluyorlar. Bakan Yardımcısı Özer bu konuya da değinerek sınav sürecinde herhangi bir sorun yaşamadan tamamladıklarını aktardı.

Orta Öğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Adayların en çok merak ettiği bu sorunun cevabı belli oldu. 30 Haziran 2021 tarihince tercihler alınmaya başlayacak. Adaylara yapılacak merkezi tercih işlemlerinin ardından yerel yerleştirme gerçekleşecek. Daha sonraki süreçte ise iki kez yerleştirme nakil süreci gerçekleşeceği açıklandı. Kılavuz çalışmaları da 30 Hazirana kadar devam edecek. Veliler içinde bir rehberlik süreci başlatılacak. Gerek öğrenciler gerek veliler için sınav sonuçları ve yerleştirme sürecinde öğrencilerin kariyerlerinde önemli bir süreç işleyecek. LGS sonuçları açıklandığında anında öğrenmek isterseniz işin olsa mobil uygulamasında sınav sonuçlarını bildirim olarak adaylara göndermekteyiz.

İşin Olsa