LGS ile birlikte liseye geçiş sürecini yaşayan öğrencilerde özellikle tercihi ile bir lisede eğitim alma hakkı kazanan öğrenciler bugüne kadar kayıt işlemlerini yaptırmıştı. Tercih bazlı kayıt işlemleri tamamlanmış olsa da özellikle adrese dayalı kayıt ya da sınav tercihi ile kayıt almayan liselere yönelik kayıt işlemleri hala devam ediyor. Bu konuda hem öğrencilerin hem de velilerin akıllarında farklı soru işaretleri bulunurken, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Kılavuz dahilinde 2020 lise kayıt işlemleri öğrenciler için hala devam ediyor.

MEB 2020 Lise kayıtları başladı

24 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen son atamalar ile birlikte tercih ile eğitim alınabilecek okullardaki tüm süreçler tamamlandı. Bundan sonra ise tercih yapmayan ya da mevcut bir okula yerleşemeyen öğrenciler adrese dayalı kayıt sistemi doğrultusunda kayıtlarını yaparak öğrenim görecek. Bunun için ise sınavsız mahalli yerleştirme sistemi üzerinden lise tercihlerinin e yapılması gerekiyor. Öğrenci ve velilerin eğitim bölgesinde tercih edebileceği hangi okulları olduğunu öğrenmesi ve ardından veli tercihli kayıt sistemi kullanılarak tercihlerin iletilmesi gerekiyor. Bu şekilde yapılacak işlemlerde her öğrenci 5 farklı okulu tercih etme şansına sahip olurken, mevcut okullardan en uygun olanı öğrenci için sistem tarafından belirleniyor. Sonrasında ise öğrenci bu okula giderek kaydını yaptırabilecek.

MEB 2020 Lise kayıtları için gerekli belgeler neler?

Liselere kayıt için gerekli olan evraklar da paylaşılmış durumda. Buna göre öğrencilerin ve öğrenci velilerinin kayıt öncesinde ilgili evrakları hazırlaması ve kayıt esnasında sunması yeterli olacak. Böylece işlemler sorunsuz bir şekilde yapılacağı süreçte hızlandırılmış olacak. MEB 2020 Lise kayıtları için gerekli belgeler şöyle;

  • Yerleştirme sonuç belgesi (Mezun olunan okuldan onaylı)
  • İlköğretim Öğrenim Belgesi
  • Öğrencinin Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi (Nüfus cüzdanı kayıt sonrası iade edilecektir.)
  • Veliye ait Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Veli Adına "Yerleşim Yeri Adres Belgesi"(Nüfus Müdürlüklerinden Alınacaktır)
  • 4 Adet öğrenci kıyafeti ile çekilmiş vesikalık fotoğraf