Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile iki senede bir olmak üzere ortaöğretim (lise) ve ön lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlemektedir. Bu sınava milyonlarca aday katılmakta olup adaylar aldıkları puanlar ile merkezi atama ya da açıktan atama yöntemi ile kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Çift yıllarda iki senede bir yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS bu sene hem lise (ortaöğretim) hem de ön lisans mezunu adaylar için yapılacaktır. Peki Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 2018 başvuru tarihleri nedir ve adaylar KPSS 2018'e hangi tarihlerde girecek?

KPSS BAŞVURU ve SINAV TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ortaöğretim ile ön lisans mezunu adaylar için farklı tarihlerde yapılacaktır. Buna göre ortaöğretim mezunu adaylar için KPSS sınavına başvurular 3 Temmuz tarihinde başlayacak ve 19 Temmuz tarihinde sona erecek. Sınav ise 7 Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır. Önlisans mezunu adaylar için ise Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvuruları 28 Ağustos 2018 tarihinde başlayacak ve 12 Eylül 2018 tarihinde sona erecektir. KPSS sınavı ise 4 Kasım 2018 tarihinde yapılacaktır. Adayların bu tarihlere dikkat etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim