YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan yeni açıklamalar. İki yıllık meslek yüksek okulları ve dört yıllık lisans bölümlerinde okuyacak olan öğrencilerin merak ettiği üniversiteler ne zaman açılacak belli oldu. Diğer yandan öğrenciler KYK burs başvurusu ne zaman başlayacak? Konaklama için ise Kredi Yurtlar Kurumu başvuruları ne zaman başlayacak? KYK'da alınacak yeni tip koronavirüs tedbirtleri neler olacak işte detaylar.

Yüksek Öğrenim Kurumu Başkanı Yekta Saraç son dakika bir açıklama yaptı üniversitelerin açılma tarihi ve Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurtları ne zaman açılacağı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu konudaki üniversite öğrencileri tarafından en çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Bu kapsamda Okullar ne zaman açılacak Kredi Yurtlar Kurumu KYK yurt başvurularının ne zaman alacağı burs başvuruları ne zaman gerçekleştirileceği  koronavirüs önlemleri neler olacak Üniversiteler ne zaman açılacak bu konuların detayları şu şekilde olacak.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMA TARİHİ;

Yüksek Öğrenim Kurumu Başkanı Yekta Saraç Türkiye gazetesinde röportaja göre üniversitelerin açılması için 1 Ekim tarihi itibariyle planlamaların yapıldığı ifade edilerek, Burs başvuruları Ekim aynın başından itibaren alınmaya başlanacak. Kredi Yurtlar kurumunda alınacak önlemlerle ilgili de bazı değerlendirmeler geldi.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ;

KYK yurtlarında 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde öğrenci sayısı düzenlenecek. Toplu alanlarda alınacak önlemler de ise; öğrencilerin sayısına göre yeterli miktarda banyo ve tuvalet sayısı yeniden düzenlenecek. Öğrenciler toplu kullanım alanlarından yemekhanelerde tek kullanımlık malzemeler seçilecek. Yurt içerisinde de maske ile dolaşabilecekler. Dışarıdan gelecek kişiler misafir olarak içeri alınamayacaklar. Kurye ve Kargo görevlileri bina dışından teslimleri yapacak. Misafir kabul edilmeyecek. Personel ve öğrenciler dışarıdan geldiğinde kayıtları gerçekleştirilecek ve  ateş ölçümü sık sık yapılacak. Yurt içerisinde sosyal mesafe kuralına dikkat edilecek maskesiz dolaşılamayacak. Fiziki önlemler yönelik olarak da odalarda ranza sisteminden yatak sistemine geçilerek odada kalan kişi sayısı azaltılacak.