Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan müjdeli açıklama ile kredi ve burs başvurularının e-devlet üzerinden Kredi ve Yurtlar Kurumuna yapılması gerektiği belirtildi. Buna göre müracaatlar 28 Ekim'de başladı ve son tarih olarak 3 Kasım tarihinde ise sona ereceği söyledi. Peki bu tarihler aralığında başvurular tamamlandıktan sonra kredi ya da burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar Ne Zaman Açıklanır?

Gençlik ve Spor Bakanlığından kredi ve yurtlar kurumu için kredi ile burs başvurularının açıklandığı söylendi ancak sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bilgi verilmedi. Geçtiğimiz senelere bakıldığında ise sonuçların bir hafta gibi bir sürede açıklandığı görülüyor. Yani 3 Kasımda başvurular bittiğine göre 10 ile 15 Kasım tarihleri aralığında sonuçların çok büyük ihtimal ile açıklanacağı söyleniyor.

Öğrenciler Merak Ediyor!

Üniversiteyi kazanan öğrenciler maddi konuda her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmak istemediğinden dolayı kredi ile burs ücretlerinin ne zaman açıklanacağı hususunda meraklı bekleyişini sürdürüyor. Buna göre kurumdan da yakın zaman içerisinde resmi tarihin gelmesi beklenirken öğrencilerin sonuçların ortalama bir hafta gibi bir süre içerisinde açıklandığını ve planını aşağı yukarı ona göre yapmasının gerektiği ön görülüyor. Kurumdan eğer tarih hususunda bir açıklama gelirse ilk haberdar olmak için hemen aşağıda yer alan mobil uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımızı lütfen takip ediniz.

KYK Kredi Çıkarsa Çekilen Kredi Kadar Mı Ücret Ödeniyor?