Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her sene çok sayıda üniversite okuyan, üniversiteyi kazanmış kişiye kredi ile burs imkanı vermektedir. Buna göre ülkemizde yüz binlerce genç KYK tarafından verilen kredileri ödemekte zorluk çekiyor ve yapılandırmanın nasıl olacağını büyük bir merak ile bekliyor. Haciz durumunda olanlar, ödeme süresi gelenler için TBMM'de KYK borçlarının nasıl yapılandırılacağına yönelik detaylar belli oldu.

KYK Borçları Nasıl Yapılandırılacak?

TBMM'de yapılan görüşmeye göre KYK borçlularının borçları yapılandırılarak 36 taksite bölünecek. Normal şartlarda 18 aylık taksit olacak ancak KYK borçlusuna iki ayda bir ödeme imkanı verilerek toplam 36 ayda borcun alınması sağlanacak yani üç yılda KYK borçlarını uygun ödeme planı ile borçlular ödemiş olacak. Peki faizler silinecek mi? Buna göre belirtilen ilk iki tasit sürecinde KYK'ya olan tüm borcunu ilk iki taksit içerisinde ödeyecek olanların faizleri yüzde 90 silinecek. Ancak faizsiz tüm borcu ödeyemeyenlerin belirtilen sürede taksitleri yatırması halinde faizlerin yüzde 50'si silinecek.

KYK borçlarının yapılandırılması ve faizler hakkında kadın - erkek tartışma postu için buraya giriş yapınız.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilgili görüşmeler yapıldı ve KYK yapılandırmalarının nasıl olacağı belli oldu. Diğer tüm borçlara ilişkinde çalışmalar tamamlandıktan sonra vergi daireleri ile borçluların randevu alarak görüşmesi sağlanacak ve ilgili taksit sürelerinde ödemeler tamamlanarak borçlar bitirilmiş olacak.