Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi AÖF 3 ders sınavı ve yaz okulu ile ilgili üç ders ve yaz okulu ile ilgili sık sorulan sorular cevaplandırıldı.

Anadolu Üniversitesi geçtiğimiz hafta içerisinde olağanüstü toplantı gerçekleştirildi. Daha önce alınan yaz okulu kararının yeniden gündeme alınmasının ardından yaz okulu yeniden yapılacağı açıklandı. Fakat üç ders sınavı gerçekleştirilmemesi nedeniyle adaylar bu kez 3 ders sınavı ve yaz okulunu birlikte gerçekleştirilmesi konusunda sosyal medya üzerinden çokça mesaj atmaktalar.

Bunun yanı sıra Anadolu üniversitesine de fazla sayıda gelen başvurular sonucunda üniversite yetkilileri ve Rektörlük tarafından KPSS DGS sınavlarına girecek adaylara yönelik bazı açıklamalar yapıldı. Bilindiği gibi yaz okulunun ayında yapılacak olması nedeni ile mezun durumunda olan ve en fazla üç dersi bulunan öğrencilerin mezuniyeti Eylül ayında yapılacak yaz okulu sınavlarında başarılı olmaları halinde mezun olacaklar. Bu süreç içerisinde Dikey geçiş sınavı, Kamu Personeli Seçme Sınavı intibak gibi uygulamalara başvuru yapacak adaylar için hak kaybının yaşanmayacağını ifade edildi. KPSS lisans sınavına girmeye Herhangi bir engel teşkil etmiyor denildi.

Yaz Okulu 3 ders sınavından yaralamak için öğrenciler için bir hak kaybı olur mu?

Cevap; 3 ders sınav uygulamasında mezun aşamasında olan yalnızca üç dersten başarısız olan öğrenciler başvuru imkanı olacaklardır. Yaz okulunda ise tüm öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramadan tüm öğrencilerin devam etmelerini sağlayacak daha kapsamlı bir uygulamadır denildi.

Yaz okulu yüz yüze mi yoksa online olarak mı yapılacak? Cevap; Pandemi şartlarının el vermesi halinde yüz yüze gerçekleştirilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında yeni vakalara göre online olma durumu da var bu konuda yeni bir açıklama yapılacak.

2020 DGS SINAVINA GİRECEK ADAYLAR?

2020 DGS sınavı 9 Ağustos 2020 tarihinde yapılacaktır. DGS Sınavına katılabilirmiyim? 9 ile 17 Haziran tarihleri arasında DGS başvuruları tamamlanmış olup, Açıköğretim sistemi yaz okulunda müracaat ilgisi bulunmamaktadır denildi.

Yaz okulu sınavlarının daha erken yapılma ihtimali var mıdır? Yaz okulu yönetmeliğinin baz alınarak sınavlar dahil olmak üzere 5 haftadan az olamaz denilmektedir. Başvurular eğitim sınavı hazırlık süreci dikkate alınarak yaz okullarının ancak eylül ayındaki takvimde yapılacağı ifade edildi.

DGS sınavı ile herhangi bir  programa yerleşme durumunda yaz okulu sınavlarının Eylül ayında açıklanması adayların herhangi bir hak kaybına neden olur mu? sorusuna ise de sonuçların 9 Eylül tarihinde açıklanacak olmasını ifade ederek, yaz okulu sınav sonuçları açıklanması mezuniyet işlemi gerçekleştirmesi 2020 DGS sınavı lisans programına yerleştrime önce yapılabilecektir. Dolayısıyla kazanan programına kayıt sürecini etkilemesi bekleniyor denildi.

KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINA GİRECEK ADAYLAR DİKKAT?

Memur adayları KPSS sınavına girecek olması ile KPSS’ye ile atanmaları halinde yaz okulu etkilenip etkilenmeyeceği konusunda verilen cevapta Eylül 2020 tarihinde yapılacak olmasına dikkat çekerek KPSS lisans üzerindeki sınava öğrencinin sınava girmeleri herhangi bir engel teşkil etmediği ifade edildi.

Üç ders ve yaz okulu ile ilgili sık sorulan sorular