Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde binlerce iş ve meslek danışmanı İMD memuru görev yapmaktadır. İMD memuru olabilmek için adayların üniversiteler tarafından verilmekte olan iş ve meslek danışmanı sertifikasını alması gerekmektedir. Peki adayların İMD sertifikası alması için ne yapması gerekiyor? İMD sertifikası alma şartları nelerdir? İMD sertifikasını kimler alabilir?

İMD SERTİFİKASINI KİMLER ALABİLİR?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde memur olarak görev yapmak isteyen adayların İMD sertifikası alması gerekmektedir. İMD sertifikası almak için adayların ne yapması gerekiyor? Kimler İMD sertifikası alabilir? Buna göre İMD sertifikası almak için adayların en az lisans mezunu olması gerekmektedir. Eğitim şartını tamamlayan adayların üniversitelere başvuru yapması gerekmekte ve yazılı, sözlü sınavlara katılarak başarılı olması gerekmektedir. Sınav ücreti şu anda 800 TL'dir. Sınavı kazanan adaylar 150 TL daha vererek belge almaktadır.

Alınan belgeler 5 yıl geçerlidir. 5 yılın sonunda belge süresi dolan adaylar yeniden müracaatlarını gerçekleştirmektedir. Bunun haricinde başvuru yapan adayların Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış/imzalanacak başvuru formu, Kimlik Fotokopisi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport), 1 Adet Fotoğraf, Diploma Fotokopisi (Aslı gibidir veya noter onaylı olmalıdır.), Sınav ücretini yatırdığına dair banka dekontu veya bankamatik makbuzu, Engelli adaylar için engel durumunu gösteren sağlık raporu belgelerini de yanında bulundurması gerekmektedir.