Çalışan veya çalışmayan anneler için yapılan maddi yardımların yanı sıra, iş sahibi olmak ve kendi işini kurmak isteyen annelere sağlanan desteklerle alakalı bilgilendirmeleri sitemiz isinolsa.com üzerinden sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Bu desteklerin başvuru süreçleri ve şartlarıyla alakalı bilgilendirmelere yer veriyor olacağız. İşte annelere sağlanan maaş ve iş kurma destekleri hakkında merak edilenler...

ANNELERE VERİLEN DESTEKLER

Çalışmayan annelere sağlanan desteklerin yanı sıra, çalışan annelere de sağlanan destekler söz konusu. Çalışan anneler için izin, maaş noktalarında önemli imkanlar yaratılıyor. Annelere verilen desteklerde başlatılan kurslar ve çeşitli  programlarla, annelere hem meslek öğretiliyor, hem de günlük bir miktar cep harçlığı veriliyor. İş hayatına atılan annelerin hem mesleki açıdan kendini yetiştirmesi hem de iş buldukları zamanda bakıcı desteği alarak çocuklarının bakımlarına katkı sağlayabiliyorlar. Bu noktada devlet tarafından sağlanan imkanların ilgi gördüğünü söylemek mümkün. Mesleki eğitim ve harçlık imkanı sunan devletin bu destekleri, çalışma yaşamındaki  nitelikli personel ihtiyacının karşılanmasına da olanak tanımış oluyor.

DOĞUM PARASI VE EMZİRME PARASI

Annelere doğum parası, emzirme parası gibi destekler veriliyor. Bir şarta bağlı olmayan bu desteklerden tüm anneler yararlanabiliyorlar. Çalışan anneler doğumdan önce ve sonra izin kullanabilmeleri için maaş desteği alıyorlar. Ayrıca kadın istihdamında öne çıkan bir diğer imkan da bakıcı desteği olarak kayıtlarda yer alıyor. Son dönemlerde İş' te Anne Projesi kapsamında günlük 80 TL cep harçlığı desteği de sağlanıyor. Annelerin meslek hayatlarına adım attıkları andan itibaren aldıkları bu destek, çalışma yaşamlarını pozitif yönde etkiliyor.