Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarına karşı canlı açıklamalar yapmaya başladı. Gündem maddelerini ve korona virüsü hakkında bilgiler verdiği gibi sürecin nasıl işleyeceğini açıklarken ülkemizde meydana gelen corona virüsü salgını sebebi ile lise sınavına ve üniversite sınavına girecek adaylar için önemli bir açıklama yaptı ve sınavların ertelenebileceğini belirtti.

LGS ERTELENEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü altında yapılan ve 8. sınıfı bitiren adayların katıldığı Liseye Geçiş Sınavı LGS'nin ertelenebileceği belirtildi. Durum henüz kesin değil ancak puan ile alım yapan liselere yerleşmek isteyen öğrencilerin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı LGS'nin ertelenebileceği belirtildi. Netliğin kazanması birkaç haftayı bulacak olup son karar Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek.

YKS ERTELENEBİLİR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYMJ tarafından üniversitelere yerleşmek isteyen adaylar için ypaılan ve her sene 2 milyondan fazla adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS ile tüm oturumları olan Temel Yeterlilik Sınavı, Alan Yeterlilik Sınavı ve Yabancı Dil Testi YDT'nin ertelenebileceği belirtilirken son kararın birkaç hafta içerisinde Sağlık Bakanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arasında yapılacak görüşme sonrasında netlik kazanacaktır.