Ülkemizde her sene en büyük bütçeyi alan kurumlardan bir tanesi Milli Eğitim Bakanlığıdır. Bir milyona yakın öğretmen ile hizmetlerini sürdürmekte olan Milli Eğitim Bakanı milyonlarca öğrenciye ücretsiz eğitim faaliyeti sunmakta olup Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti döneminde eğitim alanında yapılan katkılar hakkında açıklamalar da bulundu.

Öncelikle öğretmen alımları konusuna değinen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık eğitim alanında önemli yatırımların yapıldığını ve AK Parti dönemi içerisinde toplam 550 bin öğretmen alımı yaptıklarını söyledi. Peki hangi yatırımlar yapıldı, ne gibi çalışmalar mevcuttur?

EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık tarafından yapılan duyuruda AK Parti döneminde önce Türkiye geneli dersliklerde ortalama 50 ile 90'a kadar yükselebilen öğrencinin ders işlediğini belirterek şu an bu sayının derslik başı 30 öğrenciye kadar düşürüldüğünü vurguladı. AK Parti dönemi içerisinde toplam 550 bin öğretmen alımı yaptıklarını duyuran Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 140 sene içerisinde Türkiye'ye 310 bin dersliğin yapıldığını AK Parti döneminde son 15 yıl içerisinde ise Türkiye geneli toplam 235 bin dersliğin yapıldığını vurguladı. Okullarda etkileşim tahtaların bulunduğunu bilişim ile donatıldığını ve bunların artık Türkiye geneli sıradan materyaller haline geldiğini ancak kalitenin artırılması için yeni çalışmaların da yapılacağını vurguladı.