Bakan Süleyman Soylu yaptığı açıklamasında, Ağrı' da kurulan teksilkent ile birlikte 8 bin kadına iş imkanın doğduğuna yer verildi. Kadınların, kızların dağa kaçırılmaması, teröristlerin hedefi olmaması için her türlü çalışmaların ivedilikle uygulandığını ve bunların meyvelerinin de görülmeye başladığı yönündeki ifadelerine ek olarak, Bakan Soylu kadınların iş hayatına kazandırıldığına da yer verdi. Doğuda iş imkanları kısıtlı diyenlere, projeleri aktaran İçişleri Bakanı Soylu, Ağrı tekstilkent ile ilgili çalışmaları ve müjdeli haberi aktardı. Geçtiğimiz günlerde imzaların atıldığı tekstilkent ile kadınların iş hayatına dahil edildiğini ve Dünya' nın en büyük tekstil markalarından birinin ürünlerinin burada kadınlarımız tarafından üretileceğini aktardı.

Bakan Soylu açıklamasında " Eğer kavga varsa, eğer terör varsa, eğer tehdit varsa, eğer terör örgütünün mensupları oradaki iş verene haraç almak için gidiyorsa siz orada ekonomik hayatınızı yürütemezsiniz. Ağrı'da bir tekstil kent kuruluyor. Çalışanlarının hepsi de kadın, toplam Haziran ayı sonunda 3 bin kişi çalışacak. Derdimiz birlik ve beraberliktir. Derdimiz 13-14 yaşındaki kız çocuklarını dağa çıkarmasınlar taciz etmesinler. Dünyanın en büyük markalarının bir tanesi Türkiye ve Ortadoğu'nun üretimini yapacak şekilde orada onlarla birlikte el sıkışmışlar, yaklaşık 5 bin kişiyi daha oradan çalıştıracaklar. " ifadelerine yer verdi.

Tüm ekonomi haberleri, istihdam haberleri, maaş haberleri ve personel alım haberlerinden ilk siz haberdar olmak isterseniz isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.