Ülkemizde bilindiği üzere 81 il bulunmakta olup her ilde en az bir tane devlet üniversitesi bulunmaktadır. Şu anda her sene bir milyon civarı öğrenci üniversite eğitimine başlamakta yine bir milyona yakın öğrenci üniversite mezunu olarak diplomalarını almakta ve kamuda ya da özel sektörde işe başlamaktadır.

Üniversitelerde ki eğitim kapasitesinin artırılması ve Türkiye geneli daha fazla üniversitenin açılması için büyük çalışmalar yapılmaya devam ederken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli bir haberi kamuoyuna paylaştı ve yaptığı açıklamasında bir il için müjdeyi verdi. O il için üniversite sayısının 10'a yükseltileceği belirtildi. Peki hangi ilde üniversite sayısını 10'a artırılacak.

Antalya'da 10 Üniversite Olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eğitime verilen önem hakkında açıklama yaparak "Antalya'da 10 üniversite hedefimiz var. 10 üniversite hedefine ulaşmak için ATSO'nun da duyarlılık göstereceğine inanıyoruz. Eğitime önem veriyorsunuz, inşallah Antalya'ya güzel bir üniversite kazandırırız." ifadelerini kullandı. Buna göre şu anda zaten Antalya ilinde özel ve devlet olmak üzere çok sayıda üniversite bulunmakta olup yeni devlet ile vakıf üniversitelerinin kurulması planlanmaktadır. Tabi öncelikle projeler çizilecek, inşaatlar başlanacak, bölümler ayarlanacak, YÖK tarafından bölüm izinleri alınacak gibi durumlar olduğu için hemen kısa süre içerisinde bu projenin hayata geçirilmeyeceği bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim