Çeşitli sebeplerden dolayı kayıt yaptıramayanlar için uzatılan yeni tarih haberi, öğrenciler için heyecan oluşturdu. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada yaz okulu kayıtlarının uzatıldığı haberi ile kayıt yapamayanlar için yeni fırsat oluştu. 24-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültesi yaz okulu kayıtları yoğun talep üzerine tekrar uzatıldı. Yeni tarihi haberimiz içerisinden öğrenebilirsiniz.

2019 AÖF Yaz Okulu Kayıtları Ne Zaman?

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, yaptığı açıklamada; "Yoğun talep üzerine AÖF yaz okulu kayıtları 5 Temmuz 2019 tarihine kadar uzatılmıştır" dedi.

3 ders sınavı hakkı olan fakat bu haktan vazgeçip yaz okuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise 1 Temmuz'a kadar yaz okuluna kayıt yaptırabilecekler.

Açıköğretim Sistemi yaz okuluna, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine kayıtlı olan bütün öğrenciler kayıt olabiliyor. Anadolu Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden "Kayıt Otomasyonu" bağlantısı ile "Yaz Okulu Kayıt" linkinden yapılabiliyor.

Yaz okuluna güz ve bahar dönemi kayıt yenileten veya yeniletmeyen, yarı yıl fark etmeksizin yani pasif durumdaki öğrencilerin de yaz okuluna kayıt yaptırabileceği anlamına geliyor. Yaz okulunda öğrenciler en fazla 5 ders alabilecek.

Yaz okulu başarı değerlendirmesi ise tek sınav ile yapılıyor. Bu sınavın başarı notuna katkısı ise %100. Sınavlar ise 14-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Yaz okulu sınavları ülke genelinde her ilde yapılacak.