Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde İktisat İşletme ile Açıköğretim Fakültelerinde öğrenim gören yüzbinlerce öğrencinin merak ettiği konulardan bir tanesi de AÖF yaz okulu sınavı ne zaman başlayacak ve ne zaman bitecek.? Sınav giriş ekranına nasıl erişilir yaz okulu sınavına nasıl giriş yapılır sınavlar ne zaman bitiyor ve kayıt yenileme tarihi konularıdır.

Dünya genelinde pandemi olarak ilan edilen koronavirüs salgınına karşı sınavlar online sistemde devam ediyor. AÖF Yaz Okulu sınavları 5 Eylül 2020 tarihi itibariyle başladı. Çevrimiçi sınava girecek öğrenciler sınav giriş ekranına kullanarak. Yurt içindeki ile yurt dışında öğrenim gören öğrenciler  aynı anda 5 Eylül tarihinden 9 Eylül tarihine kadar sınavları gerçekleştirebilecekler. Erişime bugün itibari ile  açılan sınav ne zaman bitecek?

AÖF YAZ OKULU;

Sınava giriş yapmak için T.C. kimlik numarasını ve şifresini girmeleri gerekli olacak. Aşağıdaki ekrandan sınav ekranı ulaşabilirler. Her sınavda 30 soru sorulacak ve adaylara 40 dakika süre verilecek. Sorular arasında ileri ya da geri gitme imkanı bulunuyor. Soru cevaplamadığınız zaman ve tuşa bastığınızda o sorup boş kalmış olacaktır. Bu konuya öğrencilerin dikkat etmesi gerekmekte. internet bağlantı problemleri gibi sebeplerle sınavı tamamlayamayanlar bağlantı internet bağlantısı tekrar geldiğinde giriş yaptığında tekrar kaldığı yerden devam edecektir.

Sınav sorularının cevaplarının herhangi bir yerde paylaşılması başkalarından destek alınması konularında kopya olarak sayılacağından yasalara göre suç teşkil eden davranışlar arasında yer alacak ve cezai yaptırımlardan maruz kalabilecekler. Açıköğretim Yaz Okulu sınav ile ilgili destek almaları için aofdestek.com.tr adresine giriş yaparak çözüm merkezinden gerekli desteği alabilirler.

Bilindiği gibi 2019-2020 eğitim döneminde bahar dönemi sınavları ara sınav ve final sınavı da internet ortamında gerçekleştirildi. İnternet olmayan öğrenciler yaz okuluna katılmak için Açıköğretim büroları aracıyla sınava girebilecekler. Bunun için çözüm merkezi olan 0850 200 46 10 nolu numaradan ya da aosdestek iletişim Merkezinden aramaları randevu almaları gerekli olacak. Bu desteği almak için öğrencilerin 25 ağustosa kadar başvuru yapmış olması gerekmekteydi .

aöf Yaz Okulu sınav giriş yapmak için: https://esinav.anadolu.edu.tr/

Açıköğretim kayıt yenileme tarihleri ne zaman? Anadolu Üniversitesi Açıköğretim kayıt yenileme tarihleri 5 Ekim ile 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir .

AÖF yaz okulu sınavı ne zaman bitecek? 9 Eylül 2020 Çarşamba günü saat 23.59 da tamamlanacaktır. Sınav 5 gün süreyle yapılabilecektir.

İŞİN OLSA