İstanbul Üniversitesi açık ve uzaktan eğitim fakültesi AUZEF 2020 ve 2021 eğitim öğretim yılı itibarıyla ilk defa öğrenci alacak programlar arasında rekreasyon, spor bilimleri ve psikoloji bölümleri olacak. İstanbul Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi psikoloji eğitimi tartışmaların odağında oldu. Psikologlar Derneği tarafından İstanbul Üniversitesi'nin açıköğretim yöntemi ile gerçekleştirilecek olan Psikoloji bölümü yargıya taşındı.

YARGIYA TAŞINDI!

Adayların alacakları eğitimleri sonucunda özel ve kamuda psikolog olarak atanmaları beklenen psikoloji bölümünün açık öğretim yöntemi ile eğitimin verilmesine karşı gerek sosyal medya üzerinden yapılan itirazlar gerek Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde milletvekillerinin yaptığı açıklamalar sonucunda Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni bir çalışma başlatıldı. Bugün yaşanan son dakika bir gelişmeye göre Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun psikoloji eğitimi ile ilgili yeni bir rapor hazırlayacak ve Cumhurbaşkanlığı eğitim ve öğretim politikaları kurulunda görüşülecek.

TARİH BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Eğitim ve Öğretim politikaları kurulunun toplanma tarihi de belli oldu. Bu kapsamda 4 Ağustos salı günü toplantı gerçekleştirilecek. Eğitim ve öğretim politikaları Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanımızın talimatı üzerine psikoloji eğitim hakkında rapor hazırlamak için çalışma başlatıldığı ifade edildi. Konu 4 Ağustos 2020 tarihinde görüşüleceği ifade edildi. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı iletişim Başkanı Fahrettin Altun daha önce yaptığı açıklamada Sayın Cumhurbaşkanımızın uzmanlarla görüşerek psikoloji eğitiminin sorunları hakkında bilgi aldığını ifade etti ve bu konuda kapsamlı bir rapor hazırlayarak eğitim ve öğretim politikaları kuruluna talimatın verildiğini ifade etmişti.