İstanbul Üniversitesi Açıköğretim psikoloji bölümü kapanacak mı belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre bir rapor hazırlanarak, Cumhurbaşkanlığı eğitim ve öğretim politikaları kuruluna sunulacağını bu rapor ve istinaden psikoloji bölümünün kapalı kapatılıp kapatılmayacağı da belli olacağını açıklamıştı.

5 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilen eğitim ve öğretim politikalarının kurulu tamamlandı ve ortaya çıkan sonuç yine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Dr. Fahrettin Altun tarafından sosyal medyadan duyuruldu. Bu kapsamda Altun yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanlığı eğitim ve öğretim politikaları kurulu raporu doğrultusunda Açıköğretim psikoloji lisans bölümünün kapatılması yönünde kararın iletildiğini ifade etti. Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığına iletilen yazıda "Açıköğretim psikoloji lisans bölümünün kapatılmasının daha faydalı olacağı görüşünün sunulduğu" açıklandı.

Son karar YÖK'TE

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden hızla gelen tepkiler üzerine Psikolog Dernekleri Başkanlıkları tarafından  konu yargıya taşınmış ve  konu aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı tarafından da değerlendirmeye alınmıştır. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi geçtiğimiz günlerde açılan programları internet sitesi üzerinden adayları duyuruldu. Bu duyuruda psikoloji ve buna benzer iki farklı bölüm daha açıldı. Şimdi ne olacak? Başkanlığının görüşünü bildirmesinin ardından Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından İstanbul Üniversitesi yine açılacak bölümler için 2020-2021 eğitim öğretim döneminde öğrenci almaması için gerekli olan yazışmaları sağlaması bekleniyor. 

Açıköğretim Sosyal Hizmetler ve çocuk gelişim bölümleri, İstanbul Üniversitesi Erzurum Üniversitesi tarafından verilen bazı bölümler arasında bulunuyor. Sosyal medya üzerinden seslerini duyuran meslek kuruluşları bu bölümlerinde kapatılması yönünde taleplerin dile getirmektedir. Bu konudaki gelişmeleri önümüzdeki günlerde gündeme gelip gelmeyeceği aktaracağız.

İŞİN OLSA