Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Eylül 2020 de yüz yüze okullar açılacak mı konusunda önemli bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecek olan 2020-2021 eğitim ve öğretim dönemine ilişkin bazı hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Bu kapsamda vaka sayılarına bağlı olarak farklı senaryolar şimdiden hazır. Öğrencilerin teneffüs aralarında oyunlarına kadar detaylı bir şekilde düşünüldü ve gerekli kılavuzlar hazırlandı.

SİZİN ELİNİZDE;

Bakan Selçuk'un sosyal mesafe ve hijyen ve sosyal mesafe konularındaki hatırlatmaları yaparak. 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamamız sizin elinizde dedi. Gece gündüz çalışıyoruz çocukların teneffüs alanında oynayacağı temassız oyunlar bile hazır. Detayları titizlikle hazırlıyoruz bu süreçte sosyal mesafe maske kuralına uymayanların görüntüler bizi derinden üzüyor ifadesinde bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİMLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında öğrencilerin eğitimleri ilk olarak 31 Temmuz 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemi ile yapılacak. 21 Eylül 2020 tarihinde ise yüz yüze eğitimler planlandı. Dinamik süreç olarak ilerleyen koronavirüs vakaların seyrine göre eğitim ve öğretim takvimi yeniden ele alınabilir. Bakan Selçuk'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama vaka sayısına bağlı olarak okulun açılıp açılmayacağı belirleneceği anlaşıldı.

İŞİN OLSA