Az önce Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan gelen açıklamaya göre 2021 yılı Liselere Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre LGS başvuru süreci başladı. Peki nasıl başvuru yapılacak? LGS takvimi nedir?

ZİYA SELÇUK AÇIKLAMASI:

LGS’ye katılacak öğrencilerimize sınav kılavuzunu yayımladığımızın haberini vermek isterim. Başvurularınız, bugünden itibaren Bakanlığımızca merkezî olarak gerçekleştirilecek. Hazırlık sürecinde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Başarılar diliyorum.

SINAV TAKVİMİ:

Başvuru Tarihi:

Başvurular Merkezî Olarak Bakanlık Tarafından Yapılacaktır. (Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler hariç) 05-14 Nisan 2021

Sınav Giriş Yeri:

27 Mayıs 2021 tarihinde e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden İlan Edilecektir.

Sınav Tarihi: 06 Haziran 2021

Sınav Sonuçlarının İlanı: 30 Haziran 2021

HANGİ LİSELERE GİRİŞ YAPILACAK?

Bu kılavuzda, 2021 yılında EK-3’te listesi ve kontenjanları verilen “Merkezî Sınavla Öğrenci Alacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Anadolu Teknik Programları ve Özel Program ve Proje Uygulayan Ortaöğretim Kurumları”na öğrenci seçmek amacıyla yapılacak Merkezî Sınav ile ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

2020-2021 öğretim yılında özel eğitim uygulama okulları ile bu okulun programlarının uygulandığı özel eğitim sınıfları hariç resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler ile geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8’inci sınıf öğrencilerinin, Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılacaktır. Ancak, başvurusu merkezî olarak yapılacak bu öğrencilerin, sınava katılma zorunluluğu bulunmayacaktır.

Geçici eğitim merkezlerinde örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşıyan 8’inci sınıf öğrencilerinin Merkezî Sınav başvurularına dair bilgiler, okul koordinatörleri tarafından YÖBİS üzerinden kontrol edilerek gerekli güncelleme işlemleri 14 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacaktır.

Merkezî Sınav başvurusu Bakanlık tarafından yapılan resmî, özel ve imam hatip ortaokullarının 8’inci sınıfında öğrenim gören tüm öğrenciler, 05 Nisan 2021 tarihinden itibaren Merkezî Sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebileceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU