2020 yılında sözel bölümler için belirlenmiş olan taban puanları ile başarı sıralaması, bugünlerde merak konusu!.. Bu noktada üniversite sınavına girmiş olan öğrenci adayları, 2020 yılında üniversitelerde sözel puan üzerinden öğrenci alan-yerleştiren bölümlerin hangileri olduğu konusunda araştırma içerisine girmiş durumda… Milyonlarca insanın beklediği söz konusu YKS sonuçlarının belirlenip açıklanması ile birlikte öğrenci adayları, hangi puanların hangi okullar için geçerli olduğu konusunda ve sözel puanlar üzerinden öğrenci alacak bölümlerin neler olduğu noktasında bilgi sahibi olmak istiyor. Söz konusu sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanı puanları üzerinden ayrılan bölümler için sunulan taban puanları esas alınarak, tüm adaylar meslek tercihlerini yapabilecekler! Peki sözel puanı üzerinden öğrenci alacak olan üniversiteler ve bölümleri neler? Bölümlere göre belirlenmiş sözel başarı sıralaması ile taban puanları, haberimizin içerisinde!..

Sözel puanı üzerinden öğrenci alacak olan bölümler, YKS sonuçlarının duyurulmasından sonra milyonlarca öğrencinin de gündemine oturan bir konu oldu! Bildiğiniz gibi yeni yapılan sınav sistemi ile birlikte puan türleri de değişti ve 18 üzerinden 5’e indirildi. Sözel puan üzerinden üniversite tercihlerini gerçekleştirmeyi arzu eden adaylar ise bu sözel puanlar üzerinden hangi bölümlerin öğrenci aldığı konusu üzerine araştırma içerisinde… İşte bölümler için başarı sıralaması ve taban puanları ve daha fazlası, haberimizin detaylarında!..

2020 Yılında Sözel Puan Üzerinden Öğrenci Alan Bölümler ve Taban Puanları Sözel puan üzerinden YKS seçimlerini yapmak isteyen binlerce sayıda öğrenci adayı, sözel puan üzerinden hangi üniversitelerin hangi bölümlerine girilebileceği konusunda şimdiden sıkı bir araştırma içerisine girmiş durumda… Sözel puanı türü hesaplanması ise YKS sistemine göre şu şekilde hesaplanıyor ve neticede sıralamalar ve taban puanları oluşturuluyor: İlk oturum olarak geçen TYT sınavında Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2 ve Türk Dili Edebiyatı testlerinden alınan sonuçlar esas alınarak öğrencinin puanı hesaplanıyor. Neticede tüm öğrencilerin puanları üzerinden genel bir hesaplama yapılıyor ve bölüm puanları bu şekilde belirleniyor!

Sözel Puan Üzerinden Öğrenci Alacak Olan Bölümler İçin Testlerde Yakalanması Gereken Başarı Oranları! Sözel puan üzerinden bir bölüm ve üniversite tercihinde bulunacak olan öğrenci adayları, girmiş oldukları üniversite sınavında her sözel test alanı için belli bir başarı oranını yakalamalıdır. Ek bir bilgi vermek gerekirse henüz 2020 yılı için puanlar belirlenip duyurulmadığı için 2019 yılı puanları esas alınacaktır. Buna göre sınavda testler üzerinde sözel bölümler için yakalanması gereken minimum başarı oranları şu şekilde verilebilir:

Sözel Test Oranları – TYT

-Türkçe Testi: %13

-Sosyal Bilimler Testi: %7

-Fen Bilimleri Testi: %7

-Temel Matematik Testi: %13

Sözel Test Oranları – AYT

-Türk Dili ve Edebiyatı Testi: %18

-Coğrafya-1 Testi: %5

-Tarih-1 Testi: %7

-Tarih-2 Testi: %8

-Felsefe Grubu Testi: %9

-Coğrafya-2 Testi: %8

-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testi: %5