Örgün ya da açıköğretim öğrencilerinin 2 yıllık meslek yüksek okullarından dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için gerekli olan sınavlardan bir tanesi olan 2020 DGS tercihi tarihi açıklandı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından son dakika açıklamasına göre adaylar tercih ücreti ödemesini yapması gerekmektedir. Adaylar 2 yıllık önlisans böülmlerinden dört yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için ÖSYM dikey geçiş tercih işlemlerini yapmaları istenilmektedir. 

2020 DGS tercih tarihi! Taban puanlar! Tercih ücreti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Değerli DGS adaylarınmız 2020 dgs tercih işlemlerini yarın başaltacağız diyerek duyurdu. Başvurular 25 Eylül tarihinde alınacak. Buna göre son başvuru tarihi ise 2 Ekim 2020 tarihine kadar devam edecek. Başvurular nasıl yapılacağı da belli oldu. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi züerinden ve ÖSYM AİS mobil uygulama aracılığı ile yapılabilecek. 

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA;

Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakülteleri, Fen Edebiyat Fakülteleri, Mimarlık ve diğer alanlarda eğitim görmek isteyen adaylar açıklanacak olan tercih kılavuzuna göre tercih ücretini ödemesi gerekmektedir. Tercih ücretleri ÖSYM kredi kartı işlemleri menüsünden yada anlaşmalı bankalar aracılığı ile gerçekleştirilebilecek. 

TABAN PUANLAR;

TERCİH KILAVUZU! Tercih Yapılabilecek Lisans Bölümler!