Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi giriş sınavı olarak adlandırılan ve özellikle akademik kariyer planlayanlar için olmazsa olmaz sınavlardan bir tanesi ALES için sonuçlar hala açıklanmadı. Sınava giriş yaparak yüksek puan almaya çalışan adaylar sınav sonrasında mevcut akademik kontenjanlara başvuru yaparak puanları doğrusunda kadrolu bir şekilde eğitimci olma şansı elde ediyor.

16 Ağustos’ta yapılmıştı

16 Ağustos 2020 tarihinde yapılan ALES Sonrasında uzun zamandan beri sınav sonuçlarının açıklanması beklenirken, son gelişmelerde soru kitapçığı ve cevap anahtarları paylaşıldı. Yapılan bu paylaşımlar ile birlikte sınava dair büyük bir bilgiye ulaşabilen adaylar şu anda sonuçların açıklanmasını bekliyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda ALES sınav sonuçlarının 16 Eylül tarihi itibariyle açıklanacağı belirtilmişti. Ancak yapılan yeni açıklama ile birlikte bu konuda bir değişikliğe gidildi. Yeni açıklamalar ÖSYM başkanı Profesör Dr. Halis Aygün tarafından Twitter aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılırken, açıklamalarda sınav sonuçlarının 7 Eylül tarihi itibariyle açıklanacağı belirtildi.

Sonuçlar erkene çekildi

Bu bakımdan ALES'e giren adaylar 17 Eylül tarihi yerine 7 Eylül'de yapılacak açıklamalar ile birlikte sınavdaki başarısına görebilecek. Yine diğer sınavlarda olduğu gibi ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile yapılacak paylaşımlar sayesinde, ALES’e giriş yapan adaylar sınav sonuçlarını ve sınava dair detaylı bilgileri öğrenebilecek.