Milli Eğitim Bakanlığı 81 il geneline gönderdiği genelgeyle okulları ne zaman açılacağı belli oldu. Buna göre 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde okul öncesi, 1. sınıf, 2. sınıf, 3. sınıf ilkokullar ortaokullar lise ve tüm bölümlerde okuyan öğrencilerin yeni eğitim ve öğretim döneminin 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacağı resmen açıklandı.

2019 ve 2020 eğitim öğretim dönemi 2. dönem Mart ayından itibaren öğrencilerin eğitimleri Eba TV ve TRT okull üzerinden gerçekleştirilmiştir. Korona virüsün dünya genelindeki eğitim sistemini etkilemesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bu noktada önemli bir adım atarak öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için çok önemli kararlar aldı. Fakat Bakan Selçuk'un da ifade ettiği gibi uzaktan eğitimler yüz yüze eğitimlerin yerini tutmuyor ve bu yüzden Milli Eğitim'e bağlı okullarda telafi eğitimleri gerçekleştirilecek.

LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz günlerde 2020 LGS sınavlarının tamamlanmasının ardından sonuçlar açıklanacak ve adaylar aldıkları puanlara göre açıklanan takvim doğrusuna liselere kayıtlar da başlayacak. Eğitim Bakanlığı okulların açılacağı tarih açıklamasının ardından okul öncesi sınıflarda okul kayıtları ne zaman başlayacağını merak etmektir. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı ilkokul kayıtlarını e-okul sistemi üzerinden almakta. Öğrencilerden okul öncesi, birinci sınıf itibarlı 5 sınıfa kadar kayıtlı oldukları ikametgâh esas alınarak kayıt yaptırıyor. Henüz bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor gelen açıklamaların bean aktarmaya devam edeceğiz.

Okula başlama yaşı kaç? Anaokulu ilkokula başlama yaşı nasıl hesaplanacak.  10 Temmuz 2019 tarihinde yeni yürürlüğe giren düzenlemeye göre okula başlama yaşları düzenlenmiştir. 69 aylık 70 ve 71 aylık olan çocukların velisinin vereceği dilekçeyle okul öncesi eğitime yönlendirilmektedir. Bunun dışında ay esasına göre 69,70 ve 71 aylık ilkokul 1. sınıfa başlayacak. 72 aylık zorunlu oalrak ilkokul 1. sınıfa başlatılacak.

2020 ve 2021 eğitim dönemi için açıklanan okullara kayıt durumunu gösteren tablo aşağıdadır.