Covid-19 salgın hastalık nedeni ile okullar bir süreliğine kapatılmıştı. MEB bakanlı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre 21 Eylül de 1.sınıf öğrencileri ve anaokulu öğrencileri yüz yüze eğitim görecek. İlk hafta öğrencilerin derse ve okula uyumu için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu süreçte hijyen, maske ve sosyal mesafe ön planda tutulacak. Öğrenciler için temassız etkinlikler ve oyunlar düzenlenecek. Uyum haftası bittiğinde ise hafta da 2 kere  temassız etkinlik dersleri görülecek.

UZAKTAN EĞİTİM VE YÜZ YÜZE EĞİTİM;

Öğrencilerin yaşlarından dolayı süreçten olumsuz yönde etkilenmesi göz önüne alınarak uyum sürecinde öğrencilerin derslerine hızlı bir şekilde adapte olması sağlanacak. İlkokul öğrencileri 28 Eylül ile 2 Ekim arasında 3'er saat olmak üzere haftada 2 gün boyunca 6 ders saati Türkçe dersi görecek. Haftada 2 gün 1'er saatlik Matematik ders saati ise 2 olarak belirlendi. Yaşanılan salgın hastalıktan dolayı okulların kapalı kalması durumunda öğrencilerin göremediği dersleri EBA TV ile EBA Portal' dan telafi edebilecek. Aynı zamanda uzaktan eğitim hakkında gerekli tüm bilgiler uzaktanegitim.meb.gov.tr ile eba.gov.tr adreslerinde yazıyor.

UYUM DERSLERİ NASIL YAPILACAK?

21 Eylül de 1 gün uyum dersi görülecekken, 28 Eylül ile 2 Ekim arasında 2 gün uyum dersi görülecek. Toplamda ise 5 saat 30 dakikalık eğitim verilecek. Teneffüsler ise 10'ar dakika olarak belirlendi. Öğrenciler dinlenme süreçlerinde birbirleri ile temas etmeyecek. Aynı zamanda tüm alınan önlemleri takip eden öğretmenler birer birer nöbet görevini üstlenecek.

İŞİN OLSA