Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ya da Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesindeki görev yapmakta olan on binlerce uzman çavuş rütbesindeki askeri personeller ile uzman çavuşların yakınları Türkiye'nin her hangi bir ilinde bulunmakta olan polis evlerinde veya polis moral eğitim merkezlerinde konaklayabilir mi, içeriye giriş yapabilir mi?

KAMU ÇALIŞANLARI KALABİLİR!

Sosyal tesislerde kimlerin kalabileceğine yönelik bir madde bulunmaktadır. Ancak bu maddede uzman çavuşların kalıp kalmayacağı yazmamakta olup geniş kapsamlı olarak kamu personellerinin polis evlerinde konaklayabileceği belirtilmiştir. Yani uzman çavuş rütbesindeki bir personel de kamu çalışanı niteliğinde görev yaptığından dolayı kartını ibraz etmesi durumunda polis evlerinde ya da polis moral eğitim merkezlerinde konaklayabilmektedir.

Öte yandan uzman çavuşların yakınlarının polis evlerinde kalabilirlik durumu da merak edilmektedir. Polis evlerinde sadece emniyet personeli ya da emekli emniyet personellerinin yakınları referans yöntemi ile kalabilmektedir. Diğer kamu çalışanlarının referans yöntemi ile yakınlarının polis evlerinde kalabilmelerine imkan tanıyıp tanımadıkları bilinmemekte olup polis evinin doluluk oranı ya da sistemine göre bu sorunun yanıtı değişiklik gösterebilir.