Özel numaradan / gizli numaradan arayanlar nasıl öğrenilir? Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom operatörlerden özel numara ile arama yapılması durumlarında bu arama yapanın kim olduğunu nasıl öğrenebiliriz

Öncelikle operatörler gizli numaradan arama yapan kişilerin kim olduğuna dair kullanıcıya bilgi paylaşımı yapamamaktadırlar. Özel numaradan arayan kişinin kim oldupunu öürenmek için hukuksal yollara başvuru yapılabilmektedir. Bunun için kullanıcın rahatsız edici bir davranışı olması gibi durumlarda şikayetçi olması ile yargısal alanda yapılan araştırmalar neticesinde kimlik bilgileri ortaya çıkabilmektedir.

ÖZEL NUMARADAN ARAMA;

Vodafone, Türkcell ve Türk Telekom hatlarını kullanan kullanıcılar özel numaradan aranmaları durumlarında internet üzerinden kimin aradığını öğrenmek için sorgulama yapmaktalar. Türkcell özel numaradan arama, Vodafone gizli numaradan arama, Türktelekom özel numaradan arama için yapılacak işlem #31# tuşlayıp ardından istenilen numarayı yazarak arama yapmak yeteli olacaktır. Kullanıcılar telefonlarının arama ayarları bölümünden numarayı gizle, numarayı göster bölümünden gizli arama özelliğini aktif edebilirler.

Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom özel numaradan aranmayı engellemek mümkündür. Bunun için telefondan *253# tuşuna basarak karşı operatörden özel numara aranma yapılması yeterli olmayacaktır.

Vodafone’de 7046 numarasına GIZLI AC yazarak sms göndermek, türkcell’den telefon ayarlarına girerek işlemleri yapabilrisiniz. Türk Telkom operatöründen ise *100^tuşuna basarak özel numaralarından gelecek olan aramalara kapatılabilmektedir.