Özellikle son zamanlarda birçok resmi kurum tarafından istenilen belgelerden biri de muvafakatname olarak yer alıyor. Buna göre kısaca muvafakatname, herhangi bir konuda hakkında resmi bir izin alınması gerektiğinde bu izinin ilgili, sorumlu kişidenalındığını gösterir belge olarak yer almaktadır. Daha çok gayrimenkul sektörü içerisinde kullanılan belgeler arasında yer almaktadır. Özellikle gayrimenkul sektöründe kullanılmasına bir örnek olarak bir kişinin yaşadığı evi satmak istediğinden zaman eşinden aldığı izin olarak da sayılmaktadır.

Muvafakatname Nereden Alınır?

Sadece gayrimenkul değil aynı zamanda çocukların ebeveynleri olmadan tek başına seyahat etmesine yönelik izni gösterir belge olarak da yer alan muvafakatname noterden alınabilmektedir. Buna göre evli bireylerin ev satışı gerçekleştirirken, 18 yaşın altında olan çocukların herhangi bir faaliyette izin alması gerektiğinde, miras yolu ile bırakılan bir taşınmazın devrini alan 18 yaş altı bireylerde, boşanmış aile üyeleri için pasaport almak isteyen çocukları için ebeveynlerden muvafakatname istenmektedir.

Muvafakatname Detayları Nelerdir?

Muvafakatname alınırken dikkat edilmesi gereken birtakım unsurlar bulunmakta olup bu noktada özellikle belgenin temininde tek tip düzenlenmesi gerekmektedir. Kimin adına belge düzenleniyorsa 18 yaşın altındaki birey ve ebeveynlerinin noterde hazır bulunması gerekmektedir. Ayrıca bireylerin mutlaka kimlikleri, öğrenci belgesi de yanında bulunmalıdır. Ebeveynleri ayrı olan çocuklara yönelik bir belge çıkartılması durumunda vasisi olan kişi öncelikle vasiyetin kendinde olduğunu ispat etmeli ve mahkeme kararı ile notere başvurmalıdır.

Muvafakatname Örneği