Memurlar geçmişten günümüzü düzenli ödeme almaları çalışma saatleri, tatil günleri ve en önemlisi devlete bağlı olması dolayısıyla hele bide Kadrolu olursa en çok talep edilen garanti iş şeklinde görülmektedir. Devletimiz memurlarına özel günler de dahi hem tatil hem de ikramiye vermesiyle sürekli desteklemektedir

Özel sektörde bazı şirketler hepsi değil! Hem çalışan kesme çok güven vermemekte hem de düzenli ödeme yapmamaktadır. Hatta memurlardan daha fazla mesai yapmış olmalarına ödemelerini geciktirmektedir. Memurlar için ise ödeme tarihlerinde asla aksama olmaz çünkü devlet tarafından takip edilen bir sistem kurulmuştur. Peki devlet memurlara bu maaşı hangi şartlar altındaki kriterlere dayanarak veriyor inceleyelim.

Memurların Maaş hesaplamaları !! Bir Memur Haftada Kaç saat Çalışıyor?

Belirtmeniz gerekiyor ki memur maaşları mevcut olan maaşa enflasyonda ki farkların eklenmesiyle birlikte hesaplanmaktadır. Tüm memurlar aynı maaşı alamaz çünkü; ne kadar devlete bağlı olunursa olunsun iş yükü denilen bir sistem var. Bu sisteme göre memurlar yaptıkları işlere göre farklı maaşlar almaktadır

1 memur bir hafta içerisin de kanunların belirlediği süre dahilinde en fazla 40 saat çalıştırılabilir. Çalışma saatleri mesai yapan memur ve yapmayan memur arasında farklılık gösterdiği için mesai ücretlerine bağlı olarak maaş farklılıkları ortaya çıkarır.

Örnek verecek olursak

  • Bu sene için sadece öğretmen maaşında en yüksek maaş kıdem ve kademesi dolayısıyla 5354 TL iken en düşük öğretmen maaşı 4,607 TL dır bu arada ki farkın sebebi ise verilen dersin ağırlığı çalışma süresi ve kademe farkından dolayıdır.

Bu şartlar tüm memur dallarında aynı şekilde göz önünde bulundurularak hesaplanmaktadır.

Memur Maaşları Hesaplamaları Ve Farkların Neye Dayanıyor?

  1. Kıdem veya kademe farklarına bağlı olarak,
  2. Çalışma süreçlerinde ki farklılıklar
  3. İş yükünün eşit olmayışı
  4. Var olan maaşa enflasyon oranının eklenmesinden sonraki çıkan sonuç
  5. Yapılan işte ki beyin ve bedensel çalışmanın etkisi

Gibi nedenler göz önünde bulundurularak ve daha burada değinilmeyen birkaç sebepten ötürü hesaplamalar yapılıyor ve buna bağlı olarak da ödemeler gerçekleştiriliyor.